Autochemijos paslaptys: Efektyvus valymas ir apsauga

Šiandien automobilių priežiūros rinkoje daugiausia dominuoja automobilių plovimo priemonės. Pasirinkti tinkamą autochemiją savo automobiliui ir tinkamai ją naudoti prilygsta tikram mokslui.

Autochemijos tipai

Automobilių priežiūros priemonės apima daugybę specializuotų produktų rūšių. Tai įvairūs šampūnai, poliravimo priemonės, variklio valikliai, salono valikliai, langų valikliai, plastiko, medžio ir metalo valikliai ir kt. Skiriamos automobilių plovimo cheminės medžiagos ir jų naudojimo būdai. Yra produktų, skirtų plovimui rankomis ir be kontakto. Tokie produktai gaminami aerozolinėse skardinėse, įvairaus tūrio buteliukuose ir net kanistruose. Yra paruoštų naudoti ir koncentruotų produktų, kuriuos reikia skiesti vandeniu.

Autochemija. Pagrindiniai automobilių plovimui skirti preparatai yra:

  • automobilių šampūnai. Naudojami plovimui rankomis. Jie puikiai susidoroja su purvu ir smulkiomis tepalo dėmėmis, veiksmingai pašalina druskos nuosėdas ir suodžius;
  • aktyviosios putos. Naudojimo būdas: bekontaktis automobilių, variklių plovimas;
  • variklio valiklis. Naudojamas alyvai, kitiems tepalams, dulkėms, purvui ir druskoms iš variklio pašalinti;
  • stiklo valiklis. Pašalina nešvarumus nuo veidrodžių ir stiklų, nepalieka dryžių.

Yra daug specializuotų produktų, pavyzdžiui, vabzdžių naikiklis, chromo valiklis, vandenį atstumianti priemonė ir antistatinė priemonė, daugiau informacijos: signeda.lt. Teisingai naudojant automobiliams skirtas chemines priemones, jūsų automobilis išliks švarus ir spindintis. Atochemija padės išspręsti įvairias nenumatytas situacijas: atsiradus antifrizo, alyvos ir bitumo dėmėms, esant stipriai suteptai važiuoklei. Reguliarus salono, variklio ir kėbulo valymas prailgins jūsų automobilio tarnavimo laiką ir padidins vairavimo komfortą.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis autochemiją savo automobiliui?

Įvairių automobilių plovimui ir valymui priemonių asortimentas šiandien yra bene plačiausias ir populiariausias tarp visų automobilių savininkų. Gera plovimo priemonė pasižymi geromis putojimo savybėmis. Jos ypatybė – sudėtyje nėra abrazyvų ir kristalų, dėl kurių gali atsirasti net mažiausių automobilio dažų įbrėžimų. Rinkdamiesi autochemiją atkreipkite dėmesį į jos sudėtį. Iš tiesų valikliai taip pat klasifikuojami pagal tam tikrą paskirtį. Vieni puikiai valo saloną, kiti – langus, treti – kėbulą.

Renkantis, svarbu įvertinti priemonės sudėtį. Jos sudėtyje turėtų būti paviršinio aktyvumo medžiagų, kurios puikiai valo paviršių. Įvairūs komponentai, mažinantys valymo priemonių poveikį dažams (dažams, metalui ir plastikui), užtikrins ne tik efektyvų valymą, bet ir apsaugą.

145. Autochemijos paslaptys Efektyvus valymas ir apsauga