Pirmoji Europos bendrovė Baltijos šalyse


Sujungus tris Lietuvos, Latvijos ir Estijos SAMPO gyvybės draudimo bendroves, sausio 2 dieną įregistruota pirmoji Baltijos šalyse Europos bendrovė – "SAMPO Life Insurance Baltic". Įsteigtoji Europos bendrovė tapo viena didžiausių gyvybės draudimo rinkos dalyvių Baltijos regione, jau valdanti šeštadalį rinkos. Iki šiol SAMPO gyvybės draudimo veiklą Baltijos šalyse vykdė per bendroves "SAMPO gyvybės draudimas" Lietuvoje, "Sampo Dzīvība" Latvijoje ir "Sampo Elukindlustus" Estijoje. Įsteigtos Europos bendrovės (Societas Europaea – SE) būstinė užregistruota Taline, o Lietuvoje ir Latvijoje gyvybės draudimo veiklą tęs Europos bendrovės filialai.
"Gyvybės draudimo Europos bendrovės įsteigimas Baltijos šalyse leis suvienodinti paslaugų ir aptarnavimo modelius, padės sukurti naujus efektyvius produktus, padidins administravimo bei kapitalo panaudojimo efektyvumą ir tokiu būdu sukurs papildomos naudos mūsų klientams", – sakė įmonės Lietuvos filialo vadovas Rytis Ambrazevičius.
Jo teigimu, užregistravus skirtingų valstybių įmones į vieną juridinį asmenį, yra centralizuojami ištekliai, veikia vienintelio licencijavimo principas, mažėja ataskaitų. Tai ypač aktualu finansų ir draudimo sektoriaus bendrovėms.

Šaltinis: “SAMPO Life Insurance Baltic".