Konsultacijos pelno mokesčio klausimais – ir trumpuoju telefonu 1882

Konsultacijos pelno mokesčio klausimais – ir trumpuoju telefonu 1882


Nuo š.m. liepos pradžios Mokesčių informacijos centro (MIC) specialistai telefonu pradės teikti dar vieną paslaugą: konsultuos įmones pelno mokesčio klausimais. Iki šiol VMI konsultacijas pelno mokesčio klausimais telefonu, raštu ir tiesiogiai (žodžiu) teikė 10 apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų Švietimo ir konsultavimo skyriai. Nuo liepos 2-osios mokesčių mokėtojai apie pelno mokestį galės sužinoti ir paskambinę trumpuoju MIC telefonu 1882. Siekdama suteikti teisingą ir išsamią informaciją VMI jau baigė pelno mokesčio konsultantų grupės mokymus, sukurta ir konsultavimo medžiagos duomenų bazė – “MIC informacinis medis”. Konsultacijos telefonu pelno mokesčio klausimais turėtų palengvinti įmonių buhalterių bei individualių įmonių savininkų darbą. MIC konsultantai suprantamai paaiškins, kaip apskaičiuojamas apmokestinamasis pelnas ir pelno mokestis, kada ir koks taikomas pelno mokesčio tarifas, atsakys į kitus klausimus.
Skambučiai į MIC numeriu 1882 yra nemokami, skambinant iš pagrindinių telekomunikacijų operatorių tinklų (TEO, OMNI, BITĖ, TELE2). Kitų Lietuvos telekomunikacinių tinklų abonentai į MIC gali skambinti nemokamai numeriu 8 800 10882. Skambinant ilguoju numeriu +370 5 2553190 (dažniausiai naudojamas, skambinant iš užsienio), už skambučius mokama įprastu tarifu.
Paskambinus trumpuoju MIC telefonu 1882, galima sužinoti, kaip pildyti gyventojų pajamų mokesčio bei gyventojo (šeimos) turto ir kitų formų deklaracijas, kaip jas išsiųsti elektroniniu būdu. Trumpuoju telefonu galima gauti informaciją gyventojų pajamų mokesčio (GPM) apskaičiavimo ir mokėjimo klausimais, informaciją pridėtinės vertės (PVM), nekilnojamojo turto (NTM), socialinio (SM) mokesčio klausimais, gauti konsultacijas Mokesčių administravimo įstatymo klausimais, bendrąją informaciją (apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų telefonus, darbo laiką, mokesčių procedūras ir kt.). 2006-aisiais metais MIC specialistai atsakė į beveik 140 tūkst. mokesčių mokėtojų skambučių, o šiemet jau atsakyta į beveik 280 tūkst. skambučių. Nuo vasario pradžios MIC konsultantai telefonu pradėjo teikti informaciją PVM klausimais. Planuojama, kad metų pabaigoje mokesčių mokėtojai, paskambinę trumpuoju MIC telefonu 1882, galės gauti informaciją apie visus VMI administruojamus mokesčius. MIC darbo laikas – pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 8.00 val. iki 18.00 val., penktadieniais – nuo 8.00 val. iki 17.00 val.


Šaltinis: VMI