Jei išmokėjote pinigus užsienio vienetams


Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad ,,Valstybės žinių“ Nr. 2 paskelbtas VMI prie FM viršininko 2007 m. gruodžio 29 d. įsakymas Nr. VA-86 ,,Dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko 2002 m. vasario 8 d. įsakymo Nr. 40 „Dėl užsienio apmokestinamiesiems vienetams išmokėtų pajamų (sumų) ir nuo jų apskaičiuoto pelno mokesčio deklaracijos FR0313 formos bei šios formos pildymo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo“.

Šiuo įsakymu buvo papildytos ir nauja redakcija išdėstytos Užsienio apmokestinamiesiems vienetams išmokėtų pajamų (sumų) ir nuo jų apskaičiuoto pelno mokesčio deklaracijos FR0313 formos pildymo taisyklės (toliau – taisyklės).
Taisyklės papildytos numatant, kad deklaracijos FR0313 formą taip pat teikia užsienio vienetas, gavęs pajamų už Lietuvos Respublikos teritorijoje esančio nekilnojamojo turto pardavimą ar kitokį perleidimą nuosavybėn arba už tokio turto nuomą, jeigu tokias pajamas jis gauna ne per nuolatinę buveinę Lietuvoje, ir tokios pajamos yra gaunamos iš nenuolatinio Lietuvos Respublikos gyventojo arba iš kito užsienio vieneto ne per jo nuolatinę buveinę Lietuvoje.

2008-01-08 Šaltinis: VMI