Patvirtintos projektuotojo, techninio prižiūrėtojo ir rangovo civilinės atsakomybės draudimo taisyklės

Lietuvos banko valdyba patvirtino tris dokumentus, kuriais vadovaujantis turi būti sudaromos statinio projektuotojo, statinio statybos techninio prižiūrėtojo ir rangovo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo sutartys.

Iki šiol galiojusios Statinio projektuotojo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo taisyklės ir Rangovo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo taisyklės suderintos su pakeistu Statybos įstatymu. Taip pat atsižvelgta į Lietuvos draudikų asociacijos prašymą nuo 2003 m. galiojančiose taisyklėse aiškiau apibrėžti, kaip spręsti kai kuriuos praktinius klausimus.

Pakeistas Statybos įstatymas įpareigoja draustis privalomuoju draudimu ir statinio statybos techninius prižiūrėtojus, kuriems iki šiol tokios pareigos nebuvo. Todėl patvirtintos Statinio statybos techninio prižiūrėtojo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo taisyklės, kuriose nurodyti panašūs reglamentavimo principai ir pagrindinės nuostatos kaip ir kitų statybos proceso dalyvių – statinio projektuotojo ir rangovo – privalomojo draudimo taisyklėse.

Šaltinis: Lietuvos bankas