Tartasi, kaip išlaikyti finansų rinkų stabilumą, užtikrinti gyventojų apsaugą

Ketvirtadienį į posėdį susirinkusi Finansų rinkos politikos formavimo patariamoji komisija aptarė teisėkūros darbų prioritetus, finansų rinkose susiklosčiusią padėtį po referendumo Jungtinėje Karalystėje. Taip pat nemažai dėmesio skyrė klausimams, susijusiems su spalį Vilniuje vyksiančia Finansinių technologijų pramonės vystymo (FinTech) konferencija, aptarti.

„Finansų rinkos yra bet kokiems dirgikliams jautrus ir gana sparčiai besikeičiantis mechanizmas, todėl turime būti ne tik visapusiškai informuoti, bet ir  pasirengę operatyviai reaguoti. Čia patariamosios komisijos misija – protingiausių ir tinkamiausių sprendimų, galinčių apsaugoti šalies gyventojų interesus, formavimas“, – kalbėjo komisijos pirmininkė, finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Posėdyje aptartas su nekilnojamuoju turtu susijusio kredito įstatymo projektas. Susitikime taip pat svarstyti klausimai, susiję su kredito unijų reforma, kuria siekiama sukurti kredito unijų sistemos stabilumą. Ji leistų užtikrinti, kad nesėkmę patyrusios unijos nebūtų gelbėjamos mokesčių mokėtojų sąskaita.

Diskutuota, kaip išvengti ekonominių ir socialinių disbalansų ir išsaugoti finansų sistemos stabilumą.

Šaltinis: Finansų ministerija