Visi mokytojai įgyja teisę į pailgintas atostogas ir sutrumpintą darbo laiką

Visi mokytojai, nepriklausomai nuo darbovietės, ar jie dirba mokykloje, ar kitoje įstaigoje, turės teisę į pailgintas atostogas ir sutrumpintą darbo laiką. Teisės aktų, reglamentuojančių pailgintas atostogas ir sutrumpintą darbo laiką, pakeitimams šiandien pritarė Vyriausybė.

Pailgintas 40 darbo dienų atostogas nuo šiol turės ir ne mokyklose dirbantys neformaliojo vaikų švietimo mokytojai, ikimokyklinio ugdymo auklėtojai, priešmokyklinio ugdymo pedagogai, formaliojo profesinio mokymo mokytojai. Jų darbo laikas sulygintas su mokyklose dirbančių mokytojų darbo laiku – 36 valandos per savaitę (anksčiau buvo 40 val. per savaitę).

Pagalbos mokiniui specialistai, teikiantys psichologinę, specialiąją pedagoginę ir socialinę pedagoginę pagalbą, taip pat turės teisę į pailgintas 40 darbo dienų atostogas, nepriklausomai nuo to, kokioje švietimo įstaigoje jie dirba: mokykloje, pedagoginėje psichologinėje tarnyboje ar švietimo pagalbos centre. Iki šiol tokią teisę turėjo tik mokyklose ir pedagoginėse tarnybose dirbantys pagalbos mokiniui specialistai. Vyriausybės sprendimas turės įtakos daugiau kaip 400 ne mokyklose dirbančių mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų.

Šaltinis: Švietimo ir mokslo ministerija