Įkvėpimas ir patarimai puošiant savo namų lauko erdvę

Gražiai sutvarkyta namų lauko erdvė – tai poilsio ir malonumo vieta kiekvienam. Nesvarbu, ar mėgstate atsipalaiduoti skaitydami knygą, ar stebėdami gamtą, ar rengiate kepsnių vakarėlį su draugais, gerai sutvarkytas kiemas yra būtinas. Šiame straipsnyje pateiksime geriausius patarimus, kaip papuošti savo lauko erdvę.

Kokie elementai yra pagrindiniai, puošiant namų lauko erdvę?

  • Vejos borteliai

Vejos borteliai yra svarbus dekoratyvinis bet kurios žaliosios erdvės elementas. Internetinėse parduotuvėse galima rasti aukščiausios kokybės bortelių, kurių paskirtis – atskirti skirtingas zonas ir suteikti joms spalvų bei tekstūros elementų. Šie kiemo elementai gali būti gaminami iš akmens, medžio ar metalo, todėl labai svarbu pasirinkti medžiagą, kuri papildytų bendrą kiemo vaizdą. Borteliai taip pat naudingi atskirti lysves ir neleisti žolei užaugti ant gėlių ir augalų. 

  • Lauko baldai 

Tinkamais lauko baldais galima patobulinti bei papildyti lauko erdvės dizainą. Tokie baldai kaip gultai, stalai, suolai ir hamakai gali suteikti patogumo ir sukurti jaukią atmosferą. Tinkamų baldų pasirinkimas priklausys nuo stiliaus, kurį norite suteikti savo sodui. Moderniam kiemui tinka metaliniai ir stikliniai baldai, o kaimiško stiliaus – mediniai baldai.

  • Dekoratyviniai elementai 

Sodo dekoracijos suteikia įdomumo ir unikalumo. Jei jaučiate, kad jūsų lauko aplinkoje kažko trūksta, verta pagalvoti apie dekoracijas.

Norint suasmeninti savo lauko erdvę, tokie elementai kaip, pavyzdžiui, statulos, žibintai, fontanai ir pastatomi gėlių vazonai, gali suteikti originalumo. Tačiau patartina nepersistengti, kad neperkrautumėte savo kiemo ir jis neatrodytų neestetiškai. Svarbu rasti tinkamą pusiausvyrą, kad sode sukurtumėte unikalią ir jaukią atmosferą.

Medžio, betono, metalo ar kitų medžiagų dekoracijos gali sukurti jaukią, minimalistinę, išraiškingą ar santūrią kompoziciją. 

  • Apšvietimas

Ypatingas bet kokios lauko erdvės elementas yra apšvietimas. Žibintai, lempos ir šviestuvai gali sukurti jaukiai atrodančias kompozicijas. Dėl savo unikalios išvaizdos apšvietimo elementai taip pat gali patys tapti dekoracijomis.

Todėl gražus kiemo dizainas – tai daugelio elementų derinys. Turėdami pakankamai laisvo laiko, įdomių įkvėpimų ir unikalių idėjų, tikrai sugebėsite sukurti ką nors nepaprasto savo sode. Pradžiuginkite savo namiškius ir svečius originalia lauko erdve, kurioje dera žaluma, baldai ir aksesuarai.
40. Įkvėpimas ir patarimai puošiant savo namų lauko erdvę