Lietuvos bankas laukia paraiškų premijai gauti


Lietuvos bankas iki 2007 m. rugsėjo 1 d. laukia siūlymų dėl pretendentų Vlado Jurgučio premijai gauti. Premija siekiama skatinti mokslinę veiklą Lietuvos bankininkystės, finansų, pinigų ir makroekonominių tyrimų srityse, įvertinti pastarųjų penkerių metų reikšmingiausius minėtų sričių darbus (monografijas, vadovėlius, publikuotus mokslinius straipsnius, disertacijas).
Premija skiriama ne dažniau kaip kartą per metus. Premijos dydis yra 20 000 litų. Premijos laureatas skelbiamas, laureato diplomas ir premija įteikiama lapkričio mėnesį, minint Vlado Jurgučio gimimo dieną.
Vlado Jurgučio premija įsteigta Lietuvos banko valdybos 1997 m., pažymint akademiko, profesoriaus, pirmojo Lietuvos banko valdytojo Vlado Jurgučio nuopelnus Lietuvos bankininkystei, ir minint Lietuvos banko įkūrimo ir Lito išleidimo 75-asias metines.
Nuo įsteigimo premija skirta ir įteikta tris kartus: 1997 m. – prof. A. Žilėnui už reikšmingus darbus bankininkystės ir finansų srityse, 1998 m. – Stasiui Sajauskui ir Dominykui Kaubriui už darbą „Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės numizmatika“ ir 1999 m. – Vladui Terleckui už 1995-1999 m. išleistas knygas ir paskelbtus straipsnius Lietuvos bankininkystės istorijos tema.

2007-08-21 Šaltinis: Lietuvos bankas