Su verslo atstovais diskutuota apie planuojamus mokesčių sistemos pokyčius

Finansų ministras Vilius Šapoka, susitikęs su paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijančios Lietuvos verslo konfederacijos atstovais, pristatė Finansų ministerijos veiklos prioritetus ir diskutavo apie planuojamus mokesčių sistemos pokyčius. Susitikimo metu taip pat buvo aptartos finansinės perspektyvos po 2020 m. kai sumažės Europos Sąjungos  investicijos.

„Siekdami efektyviai tobulinti mokesčių sistemą,  turime susitelkti, dirbti kartu su verslo atstovais ir ieškoti geriausių sprendimų, kurie leistų įgyvendinti Vyriausybės programoje numatytą mokesčių reformą. Tikimės, kad Lietuvos verslo konfederacija bus aktyvi mūsų partnerė“, – susitikimo metu sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Su Lietuvos verslo konfederacijos atstovais finansų ministras aptarė priežastis, kodėl būtina keisti mokesčių sistemą, pristatė pagrindinius naujos mokesčių reformos uždavinius, diskutavo, kaip būtų galima sumažinti mokesčių naštą mažiausiai uždirbantiems Lietuvos gyventojams, aptarė Muitinės kodekso įgyvendinimo bei kitus aktualius verslui klausimus.

Šaltinis: Finansų ministerija