Lietuvos investicinė aplinka apžvelgta ERPB renginyje

Finansų ministras Vilius Šapoka dalyvavo Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko bei tyrimų centro „Emerging Europe“ organizuojamame renginyje Londone, skirtame apžvelgti Lietuvos investicinę aplinką. Ministras potencialiems investuotojams pristatė reikšmingai investicinę aplinką gerinančius pokyčius mokesčių, finansų politikos ir  finansų paslaugų srityse, vykdomas struktūrines reformas ir ateities prioritetus.

„Per pastaruosius kelerius metus paklojome tvirtą pamatą finansinių paslaugų ir finansinių technologijų sektoriui. Matydamos teigiamus pokyčius, kasmet Lietuvoje plėtoti veiklą pradeda vis daugiau fintech įmonių, kurios vertina čia esančias sąlygas. Sustoti neketiname – ir toliau kryptingai dirbsime, kad Lietuva fintech srityje kasmet stiprintų lyderės poziciją“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Renginio metu Vilius Šapoka kartu su akademikais, politikos formuotojais ir verslo pasaulio lyderiais taip pat dalyvavo panelinėje diskusijoje, kurioje aptarė Lietuvos potencialą tapti fintech centru Europoje.

Londone finansų ministras taip pat susitiko su ERPB prezidentu Suma Chakrabarti, Londono Sičio vadovais, finansinio sektoriaus įmones vienijančios organizacijos „TheCityUK“ atstovais, dalyvavo Londono Ekonomikos Mokyklos (London School of Economics) ir Baltijos šalių studentų bendruomenės diskusijoje apie bankininkystės ateitį. Ministras taip pat susitiks su potencialiais investuotojais, fintech kompanijų vadovais.

Šaltinis: Finansų ministerija