Finansinių sunkumų dėl COVID-19 patyrę individualią veiklą vykdantys gyventojai jau gali kreiptis dėl VMI pagalbos priemonių


VMI informuoja, kad gyventojai, vykdantys individualią veiklą, kuri nebuvo įtraukta į apribotų veiklų EVRK sąrašą, tačiau patyrę finansinių sunkumų dėl COVID-19, jau gali kreiptis į VMI dėl mokestinės pagalbos priemonių taikymo. Prašymus pateikti galima per Mano VMI (Paslaugos à Užsakyti paslaugą à Kitos paslaugos à Prašymo įtraukti į sąrašą patyrus finansinių sunkumų dėl COVID-19 pildymas). Patenkinus prašymą, pagalbos priemonės bus taikomos nuo sausio 1 d.„Šiuo metu 2021 m. nukentėjusių nuo pandemijos sąraše yra 98 tūkst. individualią veiklą vykdančių gyventojų, kurie įtraukti į sąrašą be papildomo prašymo. Šiems smulkiesiems verslininkams netrukus išsiųsime asmeninius laiškus per Mano VMI apie jiems galiojančią mokestinę pagalbą,“- sako VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova.  Jokios veiklos nevykdantiems gyventojams pagalbos priemonės yra taikomos automatiškai ir prašymo teikti nereikia. Prašymo nagrinėjimui gali būti paprašyta pateikti papildomą informaciją. Vertinama mokėtojo pateikta ir VMI turima informacija.

VMI primena,  kad smulkiesiems verslininkams, įtrauktiems į naują sąrašą bei jokios veiklos nevykdantiems gyventojams nuo sausio 1 d. iki balandžio 30 d. ir du mėnesius po nebus skaičiuojami delspinigiai ar pradėti išieškojimo veiksmai dėl mokestinės nepriemokos, susidariusios nuo sausio 1 d. iki balandžio 30 d. Norėdami sudaryti mokestinės paskolos sutartį (toliau – MPS) be palūkanų tai gali padaryti iki balandžio 30 d.

Šaltinis: VMI